Zdeněk Škromach se zajímal o situaci Romů na Nymbursku

10.01.2012 17:35

 Nymburk, 30.9.2008 10:20, (Nymburský deník)

 

V pondělí navštívil nymburské romské centrum předseda parlamentního výboru pro sociální otázky a bývalý ministr práce a sociálních věcí Zdeněk Škromach. Hlavním cílem jeho návštěvy byl zájem o sociální situaci Romů na Nymbursku.

 

Během úvodního jednání se předseda Škromach sešel s koordinátorem pro romské záležitosti Středočeského kraje a bývalým romským poradcem na Okresním úřadu v Nymburce Cyrilem Kokym a ředitelkou občanské společnosti Romodrom, partnerskou organizací nymburského centra, Marií Gailovou. U diskuze nechyběla ani ředitelka centra Hana Kožuriková a podpořit ji přišel také místostarosta Miloš Petera.

Předmětem debaty se stala problematika bydlení, vzdělávání a rekvalifikace, ne/zaměstnanosti a podnikání Romů ve Středočeském kraji. Po zhruba hodinové výměně názorů a zkušeností následoval výjezd do terénu, spolu s přítomnými terénními pracovnicemi, po vyloučených lokalitách, včetně nejproblematičtějších Třebestovic. „Těší mě zájem pana Škromacha a doufám, že není pouze politický, ale jde také o snahu situaci řešit,“ okomentovala setkání Hana Kožuriková.

 

 

Zdroj: https://www.romea.cz/index.php?id=detail&detail=2007_4985