V Nymburce se začnou školit řidiči profesionálové

10.01.2012 17:40

 

Projekt je podpořený z Evropského sociálního fondu v ČR – Operačního programu lidské zdroje a zaměstnanost, pod názvem Z úřadu práce za volant. Hlavním smyslem rekvalifikace je zajistit dvaceti uživatelům získat zdarma profesní doklad, tj. řidičské oprávnění pro skupinu C a CE a rovněž i profesní průkaz způsobilosti řidiče. Běžně tyto doklady stojí i několik desítek tisíc korun.

 

Umožněno to bylo i našim klientům, živitelům rodin, kteří se do projektu přihlásili a jsme za to rádi. Možností rekvalifikací pro naše klienty moc není a tato šance je opravdu velkorysá. Sociální pracovníci vše uživatelům v rámci rekvalifikací vysvětlili a předali jim i informační letáky a ti se pak do projektu přihlásili. Kolegům z Romského sdružení občanského porozumění byli tito zájemci námi doporučeni s tím, že bylo poukázáno na jejich sociální situaci i například na to, že jeden uchazeč je neslyšící. Snad se tak jednou opravdu setkáme třeba i s romskými řidiči," říká Krajský koordinátor Středočeského kraje Jan Mišurec.

 

Do projektu se mohou hlásit nezaměstnaní Romové evidovaní na úřadech práce ve Středočeském kraji, kteří dovršili 21 let a vlastní již ŘP skupiny B. Učinit tak mohou do konce měsíce května. Vzdělávání budoucích řidičů začne v Nymburce 1. července, přejme jim proto hodně štěstí a do budoucna i dobrou práci!


 

Zdroj: https://www.romodromcz.cz/cs/news/aktuality.php?id=316