Děti si užily každoroční letní tábor pod Prachovskými skalami

23.08.2012 11:14

 

Téměř čtyřicítka sociálně slabých dětí ve věku od 6 do 14 let z okresu Nymburk a Kolín, mohla díky získaným financím vyrazit na letní tábor do Českého ráje.

 

Ostružno – 20.července v poledne dorazilo do Ostružna na chatu Homole 36 dětí, čtyři vedoucí a dvě asistentky. Počasí nám zpočátku moc nepřálo, ale přesto se děti hned první den chvíli koupaly ve zdejším bazénu. V průběhu dalších osmi dnů nás čekal pestrý program.

Sportovali jsme, malovali, koupali se, testovali vědomosti na lesní stezce, doplňovali si školní vědomosti, rozšiřovali si slovní zásobu, učili se dodržovat pravidla slušného chování, opékali párky, chodili na houby, předváděli veselé scénky, vyráběli růže z papíru, zpívali a tancovali, bodovali pokoje, rozdávali diplomy a věcné ceny. Jeden den jsme vyrazili na celodenní túru do Prachovských skal. Mile nás překvapily starší děti, které celou dobu pomáhaly těm mladším vystoupit strmé schody ve skálách. Jednou v noci děti překonávaly strach při noční bojovce. Jindy jsme zase soukromým autobusem jeli do bazénu Kníže v Jičíně. Děti i vedoucí si vyzkoušeli všechny vodní atrakce a nikomu se ani nechtělo zpět na chatu. Pro mnoho dětí to byl nejhezčí zážitek celého tábora. Stejně jako výlet do kempu v Jinolicích.

Pobyt jsme si báječně užili a nepokazil nám ho ani nepříjemný správce chaty Homole, který se nechal slyšet, že kdyby věděl, co znamená zkratka RSOP, nikdy by nás na chatě neubytoval. Nikdo se nezranil ani neonemocněl, až na pár výjimek, děti nezlobily a naopak nás denně mile překvapovaly. Báli jsme se, že se zejména menším dětem bude stýskat po rodičích, nicméně některým se naopak ani nechtělo domů. Z tábora vzešlo několik menších a jedna velká láska. Míra (14) a Terezka (13) jsou hezký pár. Přeji jim, aby jim jejich „láska“ vydržela alespoň do švestek.

 

Tábor plný nových zážitků mohl být zrealizován DÍKY dotaci MŠMT, nadačnímu příspěvku Nadace AGRFERT HOLDING a finančnímu příspěvku Města Rožďalovice.

Poděkování patří také věcným sponzorům: VZP Nymburk a Kolín, ČSOB Nymburk a České spořitelně v Nymburce.

Za skvěle odvedenou práci DĚKUJI vedoucím na táboře! Děkuji Honzovi, Tereze, Kačce a Michalovi.

 

 

 

( staženo : Nymbursko 5+2 dny )